בדיקת צילום רנטגן זו בדיקה אשר נערכת על ידי אמצעי הדמייה. מטרתה העיקרית של בדיקה זו היא לקבל תמונה ברורה היטב של איברי פנים עבור מגוון צרכים רפואיים, כאשר ראוי לציין גם כי בדיקה זו נערכת באופן לא פולשני. אז באילו מקרים יהיה צריך לבצע צילום רנטגן, איך זה עובד ומה עוד כדאי לדעת באשר לנושא זה? ובכן, במהלך הכתבה הבאה, המומחים שלנו החליטו להסביר לכם את כל מה שחשוב לדעת על נושא זה וכל היוצא בכך.
איך זה עובד?
צילום רנטגן מתבצע על ידי קרני רנטגן עם כושר חדירה מוגבר. אותן קרניים שיוצאות ממכשיר רנטגן עוברות דרך אזור הבדיקה, ופוגעות בחזרה בלוח ייעודי או בסרט צילום, כך שיהיה ניתן להמיר אותם למצג דיגיטלי .
סוגים שונים של צילום רנטגן
- צילומים רגילים – צילומי רנטגן רגילים אשר משמשים למגוון רחב מאוד של בדיקות רפואיות שונות, כמו למשל בדיקות שעורכים לפני צנתור וירטואלי. בין צילומים אלו ניתן למנות צילום חזה, צילומי עצמות וכן גם צילומי מפרקים.
- צילום באמצעות חומר ייעודי – במקרים מסוימים ייערך צילום תוך כדי שימוש בחומר ניגוד ייעודי. בדרך כלל, אותו חומר יהיה מבוסס על יוד או בריום, כמו למשל בליעת בריום או חוקן בריום.
- שיקוף – צילום רנטגן שנערך ברצף דומה לצילומי וידיאו. חשוב להדגיש כי גם כאשר מדובר על שיקוף ברוב המקרים ייערך שימוש בחומר ניגוד. באמצעות שיקוף אפשר לעשות טיפולים פולשניים כדוגמת ביופסיה או טיפול שמתרכז בכלי דם חסומים.
- צילומי CT – שיטת הדמיה CT זו שיטה מתקדמת הנערכת במסגרת שימוש במכשור ייחודי. אותו מכשור מתקדם בעצם נותן עיבוד ממוחשב, ושימוש בבדיקה זו משפר את איכות התמונה המתקבלת באופן משמעותי. אמנם, חשוב מאוד לציין כי בדיקה זו תהיה כדאית במקרים ספציפיים מאוד שכן, היא מנגד גם חושפת את המטופל לכמות קרינה גדולה יותר באופן משמעותי בהשוואה לבדיקות אחרות.
בשורה התחתונה
כדאי לערוך צילומי רנטגן בעיקר בהינתן המלצה מטעם רופא המשפחה, אך לרוב המקרים הנפוצים ביותר יהיו אבחון שברים, שחיקת מפרקים או מומים מולדים למיניהם.