מחלות חורף – איך מתמודדים איתן והאם ניתן למנוע אותן?

שבשעות אחר הצהריים האוויר משתנה ופתאום מחולצה קצרה, רובנו שמים חולצה ארוכה ואפילו ז‘קט או סווצ‘ר, זה סימן שהחורף מתקרב. בין אם אתם מעדיפים את הקיץ, ובין אם מכורים לריח של אחרי הגשם, לשבלולים שיוצאים החוצה בתחילת כל יום וללוקים האופנתיים שלכם ושל הילדים, אי אפשר להתעלם מאחד הדברים היותר מתסכלים. מחלות חורף. יש סוגים שונים של מחלות חורף כמו שפעת, התקררות, דלקות גרון ואוזניים, את אלו ועוד מאפיינים אינספור תסמינים מציקים שמשבשים את שגרת היום שלנו. אז מה ניתן לעשות?

 

מגוון שיטות וטיפולים טבעיים

אם בעבר על כל שטות היינו הולכים לרופא המשפחה או הילדים כדי לקבל מרשם רופא לתרופה כזו או אחרת או אפילו אנטיביוטיקה, היום אנשים רבים בוחרים להיעזר בנפלאותיה של הרפואה הטבעית והאלטרנטיבית. תרופת סבתא לכאבי גרון, צמחי מרפא, תזונה עשירה בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, טיפולי מגע ודיקור המבוססים על הרפואה הסינית, תוספי תזונה, אלו הם רק חלק מהטיפולים המסייעים הן למנוע והן לטפל במגוון של מחלות החורף בזמן שהן מתחוללות לנו בגוף.  כולנו מכירים את הארסנל המוכר הכולל שום, בצל, פטרוזיליה, מרק עוף צח ועשיר, שימוש בשמנים אתריים, הכל כדי לחזק את הגוף ולהתגבר על המחלה כמה שיותר מהר.

 

הקדימו תרופה למכה

אחת הדרכים למנוע מחלות חורף עוד לפני שהן בכלל מגיעות זה לחזק את המערכת החיסונית. הצעד הראשון שכדאי לאמץ אותו ולאפשר לגוף להתרגל למזג האוויר הקר הוא להקפיד על תזונה מאוזנת, נכונה ועשירה. למשל, ידוע כי ירקות כתומים וירקות שורש תורמים לחיזוק המערכת החיסונית, ומונעים דילדול של מאגרי האנרגיה שלנו בגוף. בנוסף, כדאי לשלב בתזונה שלנו חליטות המכילות ג‘ינגר', קינמון ודבש.

 

הקפידו על פעילות גופנית באופן קבוע

אנשים שמבצעים פעילות גופנית על בסיס קבוע, שומרים על מחזור דם חיוני וכך שומרים גם על הבריאות. זה שמתחיל להיות קר וסוער, זו ממש לא סיבה לוותר על פעילות גופנית.

 

הומאופתיה

דרך נוספת גם לחזק את הגוף לפני שהמחלה מגיעה וגם לאפשר לו להתמודד עם המחלה היא באמצעות תכשירים הומיאופתיים.

 

ועוד כמה טיפים ששווה להכיר ואולי לאמץ

  • שלבו בתזונה שלכם לימון
  • הימנעו מלחץ וסטרס ככל הניתן המחלישים את המערכת החיסונית ופוגעים בה
  • חזקו את הגוף עם מזונות פרוביוטיים או שלבו תוסף תזונה בהתאם לצורך
  • הימנעו ממזונות המכילים כמות גבוהה של סוכר לבן

 

ואל תשכחו, לא משנה באיזו מחלת חורף מדובר, לרוב היא חולפת מכשלעצמה, אלא אם כן מדובר במחלה שאיננה ויראלית ואז לרוב יש צורך במתן אנטיביוטיקה. היו קשובים לגוף שלכם וגשו לרופא במידת הצורך.