מה היא בדיקת ממוגרפיה ומתי יש לבצע אותה?

בקצרה – בדיקת ממוגרפיה מהווה צילום רפואי של השדיים, שמטרתו העיקרית הינה לאבחן קיימות של סרטן השד. למעשה, מדובר באחד מסוגי הסרטן הכי פופולארים הן בישראל והן ברחבי העולם, סוג סרטן שבמידה ומאבחנים אותו מוקדם אפשר לטפל בו ולהמשיך לחיות כרגיל. תזמון האבחון קריטי ומאפשר במקרים רבים להימנע מכריתת שד ולהחליפה בהסרת הגידול הממאיר בניתוח כירורגי יחסית פשוט. לעתים יש צורך לבצע טיפולים משלימים כמו כימותרפיה, הקרנות וכדומה, אבל חשוב להבין כי יש עשרות סוגי סרטן השד ולכן כל מקרה נבחן לגופו. בשורות הבאות, נספק לכם את כל המידע הרלוונטי שיסייע לכם להבין ולהכיר את בדיקת הממוגרפיה.

בדיקת ממוגרפיה – מבוא וכיצד היא מתבצעת

מעבר לשורות אלה, תוכלו למצוא מידע מקיף ורלוונטי על בדיקת ממוגרפיה בכתובת האינטרנט הבאה – mar-ltd.com. שנית, עלינו להבין כי בדיקת ממוגרפיה היא למעשה צילום רנטגן, המיועד לאזור השדיים. בדומה לצילומי רנטגן אחרים – לא מדובר למעשה על בדיקה פולשנית בכלל, אלא על בדיקה פשוטה שעושה שימוש בקרני רנטגן אשר מוקרנות לאזור הספציפי אותו אנו מעוניינים לבדוק, על מנת לייצר תמונה סופית של השדים. כפי שהבנו מהשורות הקודמות, מטרתה של בדיקה זו הינה לאבחן קיימות של סרטן השד, כאשר מדובר על שלבים מקדימים מאוד לסרטן השד – גילוי מוקדם של סרטן השד באמצעות בדיקת ממוגרפיה עשויה להציל חיים!

מתי כדאי לבצע את הבדיקה הזו?

במדינת ישראל, ישנה מודעות גדולה לבדיקת הממוגרפיה, ועל כן – המדינה מציעה לכל אישה בטווח הגילאים הבא 50-70, לעבור בדיקת ממוגרפיה בצורה סדירה אחת לכל שנתיים. בנוסף, רופאים רבים ממליצים גם לנשים צעירות יותר לבצע בתדירות מסוימת את בדיקת הממוגרפיה, כאשר מדובר על נשים שנמצאות בקבוצת סיכון לסרטן השד – כלומר, יש במשפחה שלהן היסטוריה של סרטן השד.

האם מדובר על בדיקה בעלת סכנות?

בגלל שמדובר על בדיקה העושה שימוש בקרני לייזר – בסופו של דבר קרני הלייזר שמוחדרות לגוף שלנו עשויות לעודד היווצרות של סרטן בשלב מסוים בחיים. אולם, קרני הרנטגן בהם עושים שימוש בבדיקה זו הם קרני רנטגן במינונים נמוכים מאוד – ועל כן, התועלת בבדיקה עולה על החסרונות של הבדיקה בצורה חד משמעית. חשוב להבין כי מדובר בבדיקה מאוד חשובה, מסוג הבדיקות שיכולות לגמרי להציל את החיים שלנו.

איפה עושים בדיקת ממוגרפיה?

בעיקרון, שמדובר בבדיקת ממוגרפיה יש אפשרות לבצע את הבדיקה או דרך קופת החולים, אבל לרוב מדובר במכונים פרטיים שעובדים עם הקופות. לכן, יש צורך בקבלת טופס 17 ובקביעת הבדיקה באחד מהמכונים הפזורים ברחבי הארץ. אם מדובר במקרה דחוף, ניתן לנסות להתקבל כמה שיותר מהר בעזרת הרופא המטפל בכם.