חדר כושר בבית – יתרונות אל מול חסרונות

רבים מאיתנו בוחרים להתאמן, כחלק בלתי נפרד משגרת חיי היום יום שלנו. למעשה, ככל שנתמיד ונהפוך את האימונים לחלק מחיינו, הסיכוי שניפצע, נחלה, נסבול מבעיות הקשורות למפרקים, לעצמות, לשרירים וכיוצא בזה, קטן. יש כל כך הרבה דרכים שבאמצעותן אנחנו יכולים לשמור על שגרת אימונים, כאשר בין הפופולאריות שביניהן היא מנוי לחדר הכושר. בין אם לכם אחד כזה בשכונה, ובין אם אתם מתאמנים בעבודה, מסתבר שעוד ועוד אנשים מעדיפים דווקא להתאמן בבית שלהם. הנה כמה יתרונות וחסרונות של חדר כושר בבית ששווה להכיר לפני שמקבלים החלטה, לכאן או לכאן.

 

הפעם נתחיל מהחסרונות…

תחזוקה

בשונה מהגעה לחדר הכושר, שם אתם משלמים על מגוון של שירותים, בבית תצטרכו לדאוג לכל נושא התחזוקה. כך, שאם למשל בחרתם לרכוש הליכון ביתי, מדי פעם יש צורך בתהליכי תחזוקה וגם מדי פעם תיקונים הנעשים על ידי טכנאי הליכון.

 

 חברתי

חדר כושר מה לעשות, הוא מקום חברתי. כלומר, אנחנו מגיעים, פוגשים אנשים, מדברים איתם, נרשמים לחוגים שרלוונטיים לאותה מסגרת ומתאימים לנו ולכן אם תבחרו להקים חדר כושר ביתי ונחמד, כנראה שתישארו יותר לבד, אלא אם כן תצליחו לשדל לאימונים את בן או בת הזוג שלכם.

 

פחות מגוון בחדר כושר

בחדרי כושר יש יותר אפשרויות מבחינת אימונים. כלומר, אנחנו יכולים לבחור אם להירשם לחוגים כמו זומבה, פילטיס או קיקבוקסינג, להתאמן במשקולות או לבצע מתיחות על המזרן. בבית, נצטרך לקבע את עצמנו. יחד עם זאת, אם יש לכם ספייס, כן אפשר להקים חדר כושר נפלא שנותן מענה לכל הצרכים.

 

וכעת ליתרונות – זמן שווה כסף

כמה זמן באמת יש לנו? חשבתם על זה פעם? הרי כמעט בכל יום שעובר, אנחנו מרגישים שהימים עפים, שהזמן חומק לנו מבין האצבעות ושאנחנו לא מספיקים לעשות את כל מה שאנחנו רוצים לעשות. אז כן. חדר כושר בבית חוסך לנו זמן ומאפשר לנו למקסם אותו. אם אתם טיפוסים של בוקר, אתם לא צריכים יותר לצאת מהבית בקור או בחום, יש לכם איפה להתאמן בכל מזג אוויר. תחסכו זמן ותוכלו לייעל את עצמכם.

 

יותר קל להתמיד

איך אומרים? שהמשקולות נמצאות למרגלות הרגליים שלכם, הרבה פחות קל לסרב. כל מה שאתם צריכים לעשות הוא לחפש את האימונים שמתאימים לכם ברשת, להצטרף אולי לאיזו אפליקציית אימונים לגיוון, ואם התקציב מאפשר לכם, שווה לחשוב על מאמן כושר אישי, אפילו בתחילת הדרך.

 

ועוד כמה טיפים שיעזרו לכם

  1. קבעו מטרות לתחילת הדרך
  2. רכשו ציוד מגוון שיסייע לכם לעבוד על כל השרירים
  3. שלבו בין מכשיר אינאירובי אחד כמו הליכון, מדרגות או סטפר
  4. השקיעו במתיחות וחימום
  5. הקשיבו לגוב
  6. שלבו מידי פעם אימונים בחוץ שניתן