בטון מהווה תערובת של חומרים שונים שמעורבבים יחד עם מים, כך שלאחר ייבוש נוצר חומר חזק ועמיד במיוחד. בטון אדריכלי עשוי כמו כל סוג בטון אחר מחומרי הדבקה (צמנט), חול, חצץ ומים, אך בנוסף גם מחומרים נוספים שנועדו להעניק לו גמישות עיצובית, כגון סיבי זכוכית, פיגמנטים ושרפים שונים. לוחות בטון אדריכלי לצרכי ריצוף מיוצרים על פי רוב בהזמנה מראש לפי גודל, צורה, צבעים ומרקמים ומיועדים לצרכי עיצוב ופונקציונליות גם יחד. בטון זה מגיע בשלל אפשרויות עובי, החל מ- 1 ס"מ ועד ללוחות עבים יותר, כך שניתן להתאימו בהתאם לצרכי הריצוף.
מהם היתרונות של חיפוי בטון אדריכלי?
זה נכון שישנם סוגי חיפויים נוספים בשוק, אך חיפוי זה מספק יתרונות מרובים לעומת כל הסוגים האחרים. הנה כמה מהבולטים שבהם:
- עיצוב יוקרתי ומגוון – בתהליך הכנת הבטון מוספים אליו פיגמנטים שונים שהופכים להיות חלק ממנו ולא רק נצבעים בחלקו החיצוני. באופן זה ניתן לקבל בטון אדריכלי בכל צבעי הקשת, בצבעים וגוונים מיוחדים (כגון פרקט) ובמרקמים בהתאמה אישית, חלקים, מחוספסים נגד החלקה ועוד.
- חוזק רב – כמו כל סוגי הבטון, הינו חזק, עמיד לאורך זמן, אינו נשבר ואינו משתנה עם השנים. זהו היבט חשוב מאוד כשמדובר ברצפה.
- עמידות למים – משום סיבי הזכוכית הדחוסים שמוטמעים בתוכו, מדובר בבטון שלא זקוק לשכבת איטום על מנת שלא לאפשר למים לחדור דרכו. הוא גם אינו מוכתם בקלות וניתן להשתמש בו בסביבות רטובות ללא חשש.
- עמידות נגד קרינה – סוג בטון זה עמיד נגד קרינת השמש החזקה של ישראל, לא מתכווץ ולא מתרחב, לא נסדק ולא מאבד את צבעו גם בחשיפה ישירה לשמש לאורך כל שעות היום.
- עמידות נוספת – ריצוף בטון אדריכלי מספק עמידות גם נגד אש, נמלים וטרמיטים.
מה המחיר וכיצד הוא נקבע?
כאמור, חיפויי בטון אדריכלי וגם מיקרוטופינג, מהווים את אחת האופציות המשתלמות ביותר בתחום ולכן אין זה פלא כי מדובר באלמנטים מבוקשים ביותר. אם תרצו ליישם חיפויים של בטון אדריכלי מחיר העסקה יקבע על פי מספר גורמים:
- עובי החיפוי – ככל שמדובר בבטון עבה יותר, כך יותר מורכב להכין אותו, יש יותר חומר וקשה להוביל אותו, מה שמתבטא בעלויות גבוהות יותר.
- חוץ או פנים – בטון אדריכלי שמיועד לצרכי חיפוי פנים הבית הינו זול יותר מאשר כזה שמיועד לצרכי חיפוי חוץ, שכן מדובר בבטון שדורש עמידות גבוהה יותר.
- גימור סופי – סוג הגימור קובע במידה רבה את העלויות. צביעה ושימוש בסילרים נחשבות לאופציות זולות בעוד התזת חול או שימוש בחומצות ליצירת גוונים וטקסטורות יוקרתיות, מייקרות את המחיר.