ראומטולוג ילדים מומלץ – איך נדע לבחור נכון?

בתור הורים, אנחנו רוצים את הכי טוב עבור הילדים שלנו. אנחנו רוצים עבורם את החינוך הכי טוב, את הגן הכי טוב, את הבגדים והמשחקים הכי טובים, את החברים הכי איכותיים, אנחנו משקיעים בהם את כולנו ולכן אנחנו בוחרים עבורם גם את הרופאים הכי טובים. הפעם בחרנו להציג בפניכם את החשיבות של בחירת ראומטולוג ילדים מומלץ. אחד מהמומחים הכי חשובים לשמירה על בריאות הילדים שלנו וזיהוי קשת רחבה של מחלות ילדים. בהיותנו נמצאים לפני בחירה של ראומטולוג ילדים, ניקח בחשבון מקצועיות, ידע, ניסיון בתחום, הבנה במחלות השונות, זמינות ואנושיות.

 

מחלות ראומטולוגיות שכדאי להכיר אצל ילדים ומצריכות פניה לראומטולוג

מחלות ראומטולוגיות נפוצות אצל ילדים הן Pfapa, מחלת לופוס, דלקות פרקים מסוגים שונים, קדחת ים ועוד. כאשר בתור הורים אנחנו מזהים תסמין חשוד כמו למשל כאבים במפרקים, נוקשות במפרקים, התקפי חום חוזרים ונשנים ללא הטבה, פריחה, עיניים אדומות, צליעה, מומלץ לגשת במהירות לרופא ילדים ולבקש הפניה לראומטולוג ילדים.

 

חשוב להבין כי ראומטולוג מתמחה בכל מה שקשור למפרקים, אלו ממוקמים בנקודות מפגש ותפקידם לחבר בין העצמות בגוף שלנו. כל מפרק אמור לאפשר תנועתיות ותזוזה אופטימלית של האיברם. יש כל מיני גורמים שיכולים להוביל לפגיעה  במפרקים כמו מחלה למשל, דלקת או שחיקה מכנית

 

יש לי הפניה מה השלב הבא?

כעת יהיה עליכם לבחור מבין שתי אפשרויות. אפשרות אחת היא לגשת לרופא פרטי, זאת לאחר שביצעתם סוג של השוואה בין כמה רופאים וקיבלתם החלטה. לרוב התורים לרפואה הפרטית פחות ארוכים ולכן אם מדובר בתור דחוף, זה הפתרון היותר מומלץ. אופציה נוספת היא לקבוע תור אצל רופא שמקבל בקופת החולים בה אתם חברים. לבחירה זו יתרונות וחסרונות, מצד אחד לא תצטרכו לשלם סכומי עתק, מצד שני,  יכול להיות שתצטרכו להמתין או לפחות לנסות ”לדחוף“ את התור כמה שיותר.

 

יש לי תור מה הראומטולוג יעשה עכשיו?

בעיקרון זה מאוד תלוי בסוג הבעיה שממנה הילד שלכם סובל. ככל הנראה שהרופא יבדוק את המפרקים ואת התסמינים אותם תתארו לו וישלח אתכם ביחד עם הילד לביצוע בדיקות כמו בדיקות דם, בדיקות שתן ועוד.

בתחום הראומטולוגיה, נהוג לאבחן שני מצבים בהם נוצרה פגיעה במפרקים. המצב הראשון קשורה לפגיעה כתואה משחיקה והמצב השני, כתוצאה ממחלה.

 

קביעת טיפול

אחרי שהרופא יבדוק את הילד בדיקה פיזית ויקבל את כל תוצאות הבדיקות, הוא יוכל לאבחן את המחלה, את הבעיה ממנה הילד סובל ולקבוע עבור הילד שלכם תכנית טיפול התואמת את מצבו הפיזי, גילו והתסמינים השונים. חשוב להיות קשובים לרופא. בחלק גדול מהמקרים זו תהיה תכנית המשלבת בין תרופות בעלות תכונות אנטי דלקתיות, אלה מונעות את השחיקה של המפרקים ומפחיתות באופן ניכר את הכאבים. תרופות מהסוג הזה עוזרת לילד לחזור לשגרה. בנוסף, במקרים רבים יומלץ גם על טיפולי פיזיותרפיה המסייעים להחזיר את הגמישות ואת התנועתיות למפרקים השונים. בנוסף, מומלץ להקפיד על תזונה נכונה ועל פעילות גופנית. דיקור וטיפולי מגע יכולים פעמים רבות להקל גם כן.

 

לסיכום, בחירה של ראומטולוג ילדים, איננה עניין של מה בכך. חשוב לבחור רופא מקצועי שידע לאבחן את המחלה או הבעיה ממנה הילד סובל בצורה יסודית ומקצועית. לכן, אם אתם זקוקים להתייעצות מול מומחה, חשוב להשוות בין כמה רופאים, להתרשם מהידע והניסיון של כמה מהם ורק אז לקבל החלטה שקולה והגיונית.