בעיות רגשיות שונות יכולות להיות מאופיינות אצל בני נוער ואצל ילדים רבים במקרים מאוד רבים ומגוונים. מדובר על בעיות רגשיות אשר יכולים בסיטואציות מסוימות להפריע ממש לתפקוד היום יומי של אותם הנערים. לדוגמה, נער אשר חווה התקפי חרדה ממושכים, יכול להגיע למצב שבו הוא מפחד להתנסות בדברים חדשים, מונע מעצמו התפתחות אישית בתחומים רבים, מונע מעצמו פיתוח של קשרים חברתיים חדשים, ועוד רבים וממגוונים. בעבר הלא רחוק בכלל, נערים או ילדים שסבלו מבעיות שונות בתחום הרגשי, לא קיבלו אבחנה מדויקת ובשל כך, אותם הילדים היו צריכים להתמודד לבד לגמרי עם הקשיים שלהם, דבר אשר פגע באותם הנערים בטווח הרחוק.
טיפול בילדים עם בעיות רגשיות כיום
כיום במדינת ישראל, ניתן להגיד שקיימים דרכי אבחון ודרכי טיפול עבור ילדים ובני נוער שזקוקים כל כך לסיוע בתחום הבעיות הרגשיות. הפתרונות הללו באים בתצורה של עבודה עם נוער בסיכון בפנימיות ובכפרי נוער, אבחון ומתן עזרה לילדים עם בעיות רגשיות, עבודה בפנימיות, ועוד נוספים. בצורה כזאת אנחנו יכולים לעזור לילדים הסובלים מבעיות רגשיות כאלה או אחרות לקבל את היחס הפרטני והמיוחד שהם כל כך זקוקים אליו, זאת כאשר בתצורה הזאת הם לא מרגישים שונים, ומצליחים להתפתח לאט לאט בצורה טובה, ובכך לא לחוות פערים ולהישאר בשוליים מבחינה חברתית.
כיצד פנימייה לבני נוער עם בעיות רגשיות שונה מבתי הספר הפרטיים?
בתי ספר הם מסגרת אשר מסתימת כמעט תמיד בשעות המוקדמות של הצהריים. לעומת זאת פנימייה, היא פלטפורמה אחרת לגמרי, אשר מהווה סגרת חזקה אשר מלווה את הילדים שלוקחים חלק בה לאורך כל שעות היום, כולל שעות הצהריים והערב. במרב הפעמים בנוסף לכך, מדובר על מוסדות אשר מכילים לינה מסודרת במתחמים ייעודיים לכך. פנימיות מתאימות לבני נוער אשר מאופיינים בכך שהם חווים בעיות רגשיות באופן מתמיד לגמרי, בני נוער שבעצם זקוקים לעזרה טיפולית שהפנימייה יכולה לספק להם, זאת כאשר החוויה החברתית שהפנימייה מספקת מועילה לבני הנוער האלה ביצירת הרגשה של שייכות, ובעצם מתן מענה לבעיות החברתיות שהם סבלו מהם לאורך כל החיים שלהם.
איך ההשתלבות בפנימייה יכולה לעזור ולסייע לילדים ובני נוער עם בעיות רגשיות?
בין אם מדובר בבעיות רגשיות ובין אם בבעיות מורכבות יותר, אשר משליכות לבעיות התנהגות למשל, התמכרות לסמים ו/או אלכוהול, אלימות מילולית ו/או פיזית, פנימייה הרבה פעמים היא המפלט עבור אותם ילדים ובני נוער. הפנימייה היא סוג של עוגן משום שיש בה את כל מה שהילדים האלה צריכים בכדי להתחזק, להשתקם, להרגיש טוב יותר ולפתח חזרה את הביטחון העצמי ואת הדימוי העצמי. בנוסף, בפנימייה יש בעלי מקצוע איכותיים ומקצועיים בכל התחומים כמו מדריכים שעברו הדרכה ספיציפית, יועצות סוציאליות, פסיכולוגים ופסיכיאטר, רופא משפחה ועוד. בנוסף, יש תמיכה של משרד החינוך והתאמה של התכנית הלימודים בהתאם לצרכים של אותם הילדים. חוגים, פעילויות, טיולים ועוד.
איך אדע באיזו פנימייה לשלב את הילד שלי?
בחירת הפנימייה משתנה כמובן מילד לילד, והכל תלוי במצבו הפיזי והנפשי של הילד. לפעמים, הילד, כמובן נימצא במצב שבו ההורים שלו לא יכולים לקבל החלטה ואז הוא עובר לשירותי הרווחה שם גורמים מקצועיים מקבלים את ההחלטה עבורו. בכל אופן, ברחבי רשת האינטרנט, יש המון מידע על פנימיות הפזורות בישראל וניתן ללמוד המון על הנושא גם ברחבי הרשת, באתרים השונים, בבלוגים וגם בערוצי יוטיוב העוסקים בתחום.