לפני הקמפינג – כך תישמרו מחיות ארסיות

האביב בדרך ואנחנו כבר מחכים לצאת אל חיק הטבע, לקחת איתנו את הילדים ולטייל כמה שיותר. יחד עם השמש, הפריחה והצבעוניות המדהימה שמחכה לנו, יש גם חיות ארסיות מהן צריך להיזהר. בין החיות הללו ניתן למנות נחשים, עקרבים או עכבישים. אז איך שומרים על עצמנו ונמנעים ממפגש מיותר עם חיה כזו? אילו הנחיות כדאי לתת לילדים שלנו שכבר מבינים את מה שאנחנו מדברים כדי להימנע מסיטואציה רפואית מורכבת כל כך? כל התשובות בפוסט הבא!

 

נחשים ארסיים- למה הם הכי מסוכנים באביב?

כולנו רוצים לשמור על בריאות פיזית, במיוחד שמדובר בטיול בחיק הטבע. חיות ארסיות יכולות להוביל לאשפוז מיידי וגם יש מצבים שארס יכול לצערנו להוביל במקרים חריגים למוות. בארץ חיים 9 סוגים של נחשים ארסיים שישנים בחודשי החורף (נחשים יכולים לחיות ללא טרף מספר חודשים), ולכן כשהם יוצאים מהמחילות שלהם בהם ישנו כל החורף הם יוצאים מלאים בארס ורעבים מאוד ומחפשים טרף, כל הכשה שלהם תהיה עם יותר ארס מאשר הכשה בחודשי הקיץ למשל. נחשים נמצאים בחיק הטבע ושם הם בעצם חיים, ככה שאנחנו צריכים לכבד את המקום שלהם ולא להטיל עליהם אימה או פחד.

מה עושים אם נתקלים בנחש ואיך נמנעים ממפגש איתו?

קודם כל חשוב מאוד לא לנסות להרוג אותו או לתפוס אותו כיוון שנחשים הם חיה מוגנת לפי חוק במדינת ישראל. אם נתקלתם באחד עמדו במקומכם ואל תזוזו בדקות הראשונות, כשיעבור הזמן תתרחקו ממנו לאט לאט, בגלל שהנחש נתפס כחיה פחדנית ברגע שתהיה לו האופציה לברוח הוא יעשה את זה מבלי להסס.

כדי להימנע ממפגש עם נחש או מהכשה של אחד כזה מומלץ לבצע מספר צעדים חשובים:

  1. לא ללכת דרך הצמחייה אלא רק דרך השבילים שמסומנים על ידי רשות הטבע והגנים. כל השבילים, מסומנים בצבעים כחול לבן, לכן חשוב להקפיד ולהישאר בשבילים האלה ולא לחפש שבילים אחרים.
  2. בזמן קמפינג, הקימו את האוהל שלכם כך שהוא יהיה מחובר טוב טוב לקרקע ולא להשאיר בו פתחים בשום חלק ביום כך נמנע מנחש להיכנס לתוך האוהל. בנוסף, כדאי לשים לב כי אתם ישנים במקום מסודר, אם אפשר עדיף בחניון קמפינג.
  3. נעלו נעליים גבוהות כדי להקשות על הנחש להכיש את רגליכם.
  4. אם תלכו עם מקל הליכה תוכלו כך להרחיק את הנחש במידה ותתקלו בו.
  5. בדקו את האוהל שלכם לפני שאתם נכנסים אליו, אם הורדתם נעליים בדקו גם אותם ככה לא תופתעו לראות אחד או תתקלו במצב לא נעים.

טיפים נוספים לפני הקמפינג – כך תישמרו מחיות ארסיות

  • תכנון תכננו את המסלול ובדקו האם השבילים בו מסומנים והאם הוא מתאים לכם. לפני היציאה בדקו אילו חיות ארסיות מחכות לכם באזור אליו תסעו (למשל, נחשים ארסיים בדרום מאוד נפוצים ורוב הסוגים החיים במדינת ישראל חיים בדרום).
  • היו מוכנים ביציאתכם בדקו את אופי המסלול והטיול אותו תבצעו, הכינו פנסים לקמפינג (כך תבדקו את האוהל, שקי השינה השמיכות והנעליים שלכם מפני חיות ארסיות שעשויות להסתנן לאוהל).
  • הישמעו לכללים של רשות הטבע והגנים רשות הטבע והגנים מכתיבים חוקים, הוראות וכללים מאוד פשוטים לביצוע וכל זאת על מנת לשמור עליכם, המטיילים, מפני סכנות המצפות לכם בדרך או בעקבות מקרים מהעבר. הכללים נועדו גם להגן על החיות שהטבע בהם אתם יוצאים לטייל וללון הוא ביתם היחיד.
  • הצטיידו בתרופות על מנת להעניק טיפול עזרה ראשונה בעת הצורך.